Stäng
    • Öppettider

Veckans Vara - V.18 Guardio ARMET

Veckans Vara - V.18 Guardio ARMET

VÄRLDENS FÖRSTA INDUSTRIHJÄLM (EN397) MED MIPS!

En skyddshjälm som erbjuder unikt skydd för din hjärna tack vare patenterad lösning framtagen av KTH-forskare. En lätt, bekväm och toppmodern hjälm med god ventilation och nät i högkvalitativt material för ökat penetrationsskydd.

 

Töjningar i hjärnan

MIPS är utformat för att efterlikna den mänskliga kroppens naturliga skyddsstruktur genom att huvudet och hjälmen kan röra sig oberoende av varandra. När MIPS lågfriktionslager rör sig under de kritiska millisekunder som ett slag varar, riktar den om och minskar varaktigheten för den rotationsrörelse som överförs till hjärnan. Denna belastningsminskning kan mätas i labaratorium med särskild testutrustning och sofistikerade matormodeller över hjärnan. Illustrationen som är baserad på data från dessa tester visar påfrestningarna på hjärnan vid tester med samma hjälm med och utan MIPS vid en rotationsrörelse.

 

MIPS är designat för att reducera rotationsenergin i hjärnan

MIPS rotationssystem är framtaget av neurologer på Karolinska institutet och forskare på Kungliga Tekniska Högskola i Stockholm. Filmen förklarar på ett enkelt sätt hur MIPS skyddet fungerar och varför det är viktigt att skydda din hjärna mot den skadliga rotationsenergin.

 

Mer YouTube-klipp från Guardio. Klicka HÄR
Läs mer om MIPS. Klicka HÄR