Stäng
    • Öppettider

Veckans Vara - V.19 Habo Clean

Veckans Vara - V.19 Habo Clean

Handtag med extra omtanke

Det bästa med Habo Clean är det som fattas. Som bly och nickel. Det betyder minskad miljöbelastning och färre allergier. Samtidigt har vi lagt till egenskaper som stoppar elaka baciller. Det är klokt för att stoppa smittspridning till exempel i skolor och på sjukhus. Habo Clean är miljöbedömd och registrerad i  Byggvarubedömningen som Accepterad.

 

Ett nytt grepp för en sundare vardag

  • Genom att välja Habo Clean bidrar du till att minska mängden tungmetaller i naturen
  • Med Habo Clean gör du livet lättare för människor med kontaktallergi
  • Med Habo Clean i publika miljöer minskar spridningen av smittsamma bakterier

 

Säg hejdå till elaka baciller

Kampen mot elaka och i ökande grad även multiresistenta bakterier är ett växande problem som måste bekämpas på många fronter. Till exempel genom forskning som bidrar till nya och effektivare läkmedel, genom god hygien, men också utveckling av vardagsprodukter för en positiv hälsoutveckling.

Att dörrhandtag kan bidra till färre sjukdagar på jobbet, friskare personal och kortade vårdtider är knappast en självklarhet. Ändå är det tydliga argument till varför du ska välja Habo Clean eftersom bakterier sprids i första hand via händer och kontaktytor i miljöer där många människor rör sig varje dag.

Förklaringen är en beläggning innehållande silver som tränger igenom hela ytskiktet. När silverjoner kommer i kontakt med bakterier och andra mikroorganismer påbörjas en biologisk nedbrytning av cellmembranen så att cellerna dör. Det leder i sin tur till en minskad risk för smittspridning.

 

Nickelfri för hälsan

Nickelallergi är den vanligaste formen av kontaktallergi i Sverige och drabbar främst kvinnor. Förutom besvär som klåda, eksem och utslag kan allergin förorsaka sjukskrivning och i värsta fall ett behov av att byta yrke.

Yrkesgrupper som låssmeder, metallarbetare och snickare är ofta utsatta, men även privatpersoner drabbas. Det är vanligt att örhängen och smycken kan orsaka besvär, men också kontaktytor som vanliga dörrhandtag. Hur är det på din arbetsplats? Välj Habo Clean och lev ett nickelfriare liv.

 

Blyfri för naturen

Att handtagen dessutom är blyfria är goda nyheter för naturen och det ekologiska kretsloppet. Användningen av bly har följt människan i tusentals år. Idag vet vi att det är en tungmetall som bland annat påverkar nervsystemet hos människor och djur. Med Habo Clean tar vi ett viktigt steg för att minska miljöbelastningen vid produktion och återvinning, ett ansvar som vi gärna delar med våra kunder.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VÅRT SORTIMENT AV HABO CLEAN