Stäng

Nyheter

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att attrahera nya delägare. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody. – Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar oss väldigt bra, säger Lennart Holmin.

Woody Bygghandel fortsätter att vara framgångsrika i att locka till sig nya delägare från de övriga bygghandelskedjorna. Senast i raden är Mora-baserade Mattsons Bygg & Järn som lämnar Bolist för att från och med 20 april istället bli en del av Woody.

– Woodys kundlöfte och tydliga fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten passar väldigt bra med hur vi har bedrivit vår verksamhet de senaste 30 åren, säger Lennart Holmin som sedan 1998 tillsammans med Lars Jönsson framgångsrikt driver och äger Mattsons Bygg & Järn. När Lennart och Lars tog över bolaget omsatte man 8 MSEK vilket ökat till dagens ca 50 MSEK och totalt tolv anställda.

– Med vassare inköpsavtal kombinerat med vår breda kompetens och smarta logistik- och leveranstjänster siktar vi på att ta ytterligare marknadsandelar bland Moras proffsbyggare, fortsätter Lennart.

För Mora är en ort med riktigt tuff konkurrens med både Karl Hedin, XL-Bygg, Byggmax samt sedan 2018 även en Woody-delägare; Woody Byggnetto.

– Med två Woody-anläggningar, Mattsons som ligger lite mer centralt och vår anläggning ute på Noret-området, kommer vi tillsammans bli en stark utmanare till de övriga bygghandelskedjorna i Mora, konstaterar Anders Håkansson ägare till Woody Byggnetto.

– Med denna expansion stärker vi vår närvaro i Dalarna och kommer att kunna erbjuda proffsbyggarna bättre tillgänglighet och service, konstaterar Peter Sjödahl, vd för Woody Bygghandel som kan glädjas åt att fler drivna entreprenörer lockas av Woodys affärsmodell.

– Som fri delägare inom Woody får man möjligheten till lokalt självbestämmande men även tryggheten av att tillhöra en stor kedja. Och vi har plats för ännu fler lokala och duktiga entreprenörer inom Woody, avslutar Peter Sjödahl.


För mer information kontakta:
Lennart Holmin, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 53
Lars Jönsson, delägare Mattsons Bygg & Järn, 0250-298 50
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se  0720-77 36 53

Läs mer

Woody värvar ny delägare från Bolist!

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

​JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år. ​– Jag är glad och stolt över att vi lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB

JM har valt att förnya avtalet med Woody Bygghandel som rikstäckande leverantör av byggvaror. Det rikstäckande avtalet löper på fyra år med option på ytterligare ett år.
 

– Jag är glad och stolt över att vi genom ett gediget samarbete mellan delägare, våra leverantörer samt vårt Servicekontor har lyckats så väl med leveranserna under avtalsperioden att vi nu fått fortsatt förtroende att leverera till JM, säger Peter Sjödahl, vd på Woody Bygghandel AB som kan glädjas åt ett avtal som löper på fyra år med option på ytterligare ett år.

En viktig komponent i förhandlingarna med JM var miljö- och hållbarhetsfrågorna, där parterna till sist landade rätt.

– Detta illustrerar hur viktiga dessa frågor är i byggbranschen i dag – både för oss som kedja och våra enskilda delägare. Där måste vi fortsätta vara lyhörda och anpassa oss till marknadens krav, menar Sjödahl och utvecklar:

– Därför kommer vi här under våren att ta ytterligare steg i vårt miljö- och hållbarhetsarbete inom Woody genom att ta fram nya centrala miljömål som ska gälla för hela kedjan.

För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, vd Woody Bygghandel
peter.sjodahl@woody.se
0720-77 36 53

Läs mer

Woody skriver nytt 4-årsavtal med JM

Foton från tidslinjen

KAMPANJ PÅGÅR! Fram till den 17/4 kör vi kampanj på ett gäng grymma produkter i våra anläggningar Angered och Törners! Obs, priset som visas är exkl. moms. Du hittar hela kampanjbladet på våra hemsidor. Länk finns i bion☝🏻🛠🔥 #woodybygghandel #göteborg #woodygöteborg #vifårbyggetattsnurra #woody #proffsbyggare #kampanj #törners #Angered #M18 #milwaukee

Läs mer

Foton från tidslinjen

Foton från tidslinjen

Under rådande omständigheter med Covid-19 så kommer vi finnas tillgängliga för att ta emot beställningar och ordrar från er digitalt och via telefon/mejl för att minimera behovet av fysiska besök i våra yrkesbutiker – vi bemannar upp våra telefoner och finns tillgängliga för er som vill lägga en beställning online i webbshopen. Vi har utkörning som vanligt och kan även plocka ihop era ordrar och ha den färdig för upphämtning i våra butiker. Ansök om ett konto redan idag för att kunna handla i vår webbshop! https://www.woodyangered.se/proffs Ta hand om varandra! / Woody Göteborg #woody #woodybygghandel #woodygöteborg #göteborg #leverans #vifårbyggetattsnurra #proffsbyggare #angered #törners

Läs mer

Foton från tidslinjen

KAMPANJ PÅGÅR! Fram till den 17/4 kör vi kampanj på ett gäng grymma produkter i våra anläggningar Angered och Törners! Obs, priset som visas är exkl. moms. Du hittar hela kampanjbladet på våra hemsidor. Länk finns i bion☝🏻🛠🔥 #woodybygghandel #göteborg #woodygöteborg #vifårbyggetattsnurra #woody #proffsbyggare #kampanj #törners #Angered #gleam #mareld

Läs mer

Foton från Woody Törners inlägg

Tillökning i bilparken👌🏻🚚 och tack till @activeprintab för grymt jobb med profileringen!🙏🏻 #woodybygghandel #woody #woodygöteborg #göteborg #angered #törners #vifårbyggetattsnurra #proffsbyggare @ Woody Törners

Läs mer

Foton från Woody Törners inlägg

Foton från Woody Törners inlägg

Tillökning i bilparken👌🏻🚚 och tack till @activeprintab för grymt jobb med profileringen!🙏🏻 #woodybygghandel #woody #woodygöteborg #göteborg #vifårbyggetattsnurra #proffsbyggare @ Woody Törners

Läs mer

Foton från Woody Törners inlägg

Foton från tidslinjen

Fössta tossdan i mass!🍰🍰 Givetvis bjuder vi våra proffsbyggare på tårta i våra anläggningar Angered och Törners!😋🛠🛠 #woodybygghandel #göteborg #proffsbyggare #vifårbyggetattsnurra #angered #törners #fösstatossdanimass

Läs mer

Foton från tidslinjen

Woody avfärdar ryktena om samarbete med XL-Bygg/Bolist

Den senaste tiden har det florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody skulle vara på väg in i detta samarbete. – Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

Den senaste tiden har det inom bygghandelsbranschen florerat intensiva rykten om att landets Bolist-handlare och XL-Bygg ska ingå ett samarbete. Samma rykten gör även gällande att Woody Bygghandel skulle vara på väg in i detta samarbete.
– Inget kan vara mer fel! Både Woodys delägare och styrelse är överens om att Woody är och avser vara en kedja bestående av fria delägare i samverkan, säger Peter Sjödahl, VD för Woody Bygghandel.

– Inom Woody värnar vi om det lokala entreprenörskapet. Självbestämmandet för den enskilde delägaren ser vi som en stor och viktig del av våra framgångar.

– Vår filosofi inom Woody är att de avgörande besluten ska tas så nära marknaden och kunderna som möjligt och inte av en huvudägare i ett annat land.

Det var dessa tankar som fick fyra stora och väletablerade XL-handlare – XL-Byggpartner, NP Nilsson, XL Bygg Kompaniet samt XL-Bygg Habo – att i somras lämna XL till förmån för Woody. Och Woody har plats för ännu fler duktiga entreprenörer och bygghandlare som värderar sitt lokala självbestämmande.

– Inom Woody får man som delägare både tryggheten av att tillhöra en stor kedja och möjligheten till lokalt självbestämmande, avslutar Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Läs mer

Woody avfärdar ryktena om  samarbete med XL-Bygg/Bolist

Foton från tidslinjen

KAMPANJ PÅGÅR! Fram till den 17/4 kör vi kampanj på ett gäng grymma produkter i våra butiker Angered & Törners! Du hittar kampanjbladet på våra hemsidor! Länk finns i bion👌🏻🛠 #woodybygghandel #göteborg #vifårbyggetattsnurra #woody #proffsbyggare #kampanj #törners #angered

Läs mer

Foton från tidslinjen

Foton från tidslinjen

Stort tack till alla fantastiska besökare och leverantörer för denna gången! 🛠🙏🏻 #woodybygghandel #woody #woodygöteborg #byggmässa #göteborg #vifårbyggetattsnurra

Läs mer

Foton från tidslinjen

Gemensam marsch till hockey-aw! Go Frölunda!!🛠🛠🏒 #woodymässan #woodybygghandel #woody #woodygöteborg #göteborg #frölunda #vifårbyggetattsnurra

Läs mer

Nu är förberedelserna klara för årets byggmässan 2020 och kl. 09:00 slår vi upp portarna! 🛠🛠👌🏻🍺 Välkomna! #woodybygghandel #woody #göteborg #byggmässa #vifårbyggetattsnurra

Läs mer

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

Den 27-28 februari är det dags igen för Woody-handlarnas stora årliga byggmässa. På plats på Svenska Mässan i Göteborg finns nästan 80 av branschens ledande leverantörer. Så varför inte rivstarta året med Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

I år är det Woody-handlarna i region väst som är arrangörer och har bjudit in både kunder och leverantörer till två dagars fackmässa torsdag och fredag 27-28 februari kl. 9-17 på Svenska Mässan i Göteborg. Under trevliga och avslappnade former kan både stora och små inbjudna proffsbyggare träffa branschens ledande leverantörer som visar upp säsongens hetaste nyheter.

Det blir även massor av riktigt vassa mässerbjudanden och produktdemonstrationer samt även tävlingar och happenings både i monterområdet och från scenen.

– Detta är ett av våra större event under 2020 med totalt nästan 80 utställare på plats, där flertalet av dem är ledande i branschen inom sitt sortimentsområde, säger Joakim Lundgren, ansvarig för Woody Byggmässa 2020 och utvecklar:

– Vår ambition är att tillsammans med våra leverantörer skapa den bästa mässan vi arrangerat i regionen hittills. Vi sätter ribban högt och räknar med mer än 4 000 besökare under två dagar.

Så varför inte rivstarta 2020 med årets bästa och proffsigaste mässa.
Woody Byggmässa 2020 – för proffs, av proffs!

MÄSSPROGRAM  (båda dagarna):
09:00              Woody Byggmässa 2020 öppnar
09:30-11:00    Kaffe med fralla serveras vid scenområdet
09:30-11:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
11:30-13:30     Lunch serveras vid scenområdet
13:00-15:30    Tävlingar & utställarhappenings på scen
14:00-15:30    Kaffe & kanelbulle serveras vid scenområdet
15:00               Baren öppnas
16:00               Byggjakten – vinnarna koras på scen och 1-3:e pris delas ut
17:00               Woody Byggmässa 2020 avslutas.

För mer information:
Joakim Lundgren, mässansvarig Woody Byggmässa, 0705-57 79 66
Charlotta Fredenberg, eventansvarig Woody Bygghandel, 0720-77 95 42, charlotta.fredenberg@woody.se

Samtliga utställare på plats: Akzo Nobel, Anza, Arne Thuresson Byggmaterial, Arvid Nilsson, Ballingslöv, Benders, Berry Alloc, Bilab Kungälv, Bjelin, BOA - Bo Andrén, Bosch, BYGGERA, Cembrit, Dana Lim, Depalma Workwear, EHL Prolist/ Norrlands Trä, ESSVE, Eurospacers, Finja Betong, Gelia, Gigant, Guardio Safety, Gunnebo Fastening, Gyproc, Habo Gruppen, Hafa System, Hagmans Kemi, Halle System, HiKOKI, Hultafors Group, Hörmann, Elitfönster/Diplomat, Isover, Jackon, Kingspan, Konradssons Kakel, Kärcher, Lindab, LIP, Ljungberg Fritzoe/Novospan/ Kronospan, Luna, Lundbergs/ Duri/JABO, Makita, Mareld, Martinsons Trä, Millers Beslag, Milwaukee, Nilfisk, NorDan, Norgips, NP Teknikcenter, Organo-Wood/Welin & Co, Paroc, Plannja, Prästängen Byggsystem, Randers Tegel, S:t Eriks, Scandinavian Kitchen/Hagaköket, Sika, Stokvis Tapes, Sundolitt, Svedbergs i Dalstorp, Swedoor/Jeld-Wen, Svenska Fönster, Svenskt Trä, Tarkett,T-Emballage, Teng Tools, Thomée Gruppen, TUJO Ture Johansson, Unihak, Weber, VELUX, Westcoast Windows, VPP-System, Västsvensk Byggskruv.

Läs mer

Woody Byggmässa i Göteborg 27-28 februari!

Foton från tidslinjen

Stort grattis Christer på @sabygg! Och glad Alla Hjärtans Dag!😍🛠🛠 #woodybygghandel #göteborg #essve #proffsbyggare #törners #allahjärtansdag #vifårbyggetattsnurra #woody

Läs mer

Foton från tidslinjen

Foton från tidslinjen

Imorgon är det alla hjärtans dag och kl 15:00 drar vi en vinnare av vår fullproppade Essbox😍🛠 Var med i utlottningen genom att hämta varor för minst 300 kr på vår anläggning Woody Törners. Men kom ihåg, dragningen sker 15:00 sharp!☝🏻🍭🍬🍭🍫🤤🤤 #woodybygghandel #göteborg #essve #proffsbyggare #törners #allahjärtansdag #vifårbyggetattsnurra #woody

Läs mer

Foton från tidslinjen

11 Woody-anläggningar virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Woody Bygghandel rivstartar 2020 med en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när Woody fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™. – Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete, säger miljö- & hållbarhetschef Patric Wichmann.

Direkt på det nya 2020 nådde Woody Bygghandel en viktig milstolpe i kedjans arbete inom Miljö & Hållbarhet. Detta när man fick sina första 11 anläggningar spårbarhetscertifierade i enlighet med PEFC® och FSC™.

FSC®- och PEFC™-märkning på en träbaserad produkt garanterar att den är tillverkad av träråvara som kommer från hållbart brukade skogar.

– Fantastiskt kul att vara en del av det driv och engagemang som våra medverkande delägare visat upp i detta viktiga arbete. Styrelsen tog beslutet att inleda spårbarhetscertifieringen så sent som i mitten på mars förra året, och redan nu i januari 2020 har vi plockat ut certifikaten för våra första 11 anläggningar, säger en mycket nöjd Patric Wichmann, miljö- och hållbar­hets­chef på Woodys servicekontor i Helsingborg och utvecklar:

– Vi har arbetat efter en tight tidplan, vilket ställt stora krav på de involverade personerna. Men alla inblandade har verkligen ställt upp mangrant och gjort plats för möten, utbildningar och revisioner med kort varsel. Nu har vi klarat av denna den första certifieringsrevisionen och vet vad som krävs i vårt fortsatta arbete. 

Med certifikaten på plats är nästa steg att sätta igång och börja sälja certifierade trävaror från de 11 anläggningarna.För hållbart byggande är en allt viktigare konkurrensfaktor på marknaden. Dagens kunder och uppdragsgivare blir mer och mer miljömedvetna oavsett om man säljer till landets stora rikskunder (JM, Peab, Skanska, NCC etc.) eller någon av Sveriges alla mindre byggfirmor.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 ser detta som ett viktigt avstamp i kedjans fortsatta arbete inom hållbarhet. 
– I jobbet med Woodys gemensamma miljömål är den här FSC®- och PEFC™-certifieringen ett viktigt delmål. Nu siktar vi på att certifiera ännu fler av våra anläggningar, säger Peter Sjödahl.


För ytterligare information kontakta:

Patric Wichmann, miljö- & hållbarhetschef, patric.wichmann@woody.se 042-38 05 51
Peter Sjödahl, vd, Woody Bygghandel peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53


Woody-anläggningar med spårbarhets-
certifiering enligt PEFC och FSC:

Angered Byggvaror Aktiebolag
Bergqvist Järn & Byggmaterial AB
Holgers Stugmaterial Aktiebolag i Borås
NA Svensson i Nyköping (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Vagnhärad (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
NA Svensson i Huddinge (Woody Bygghandel Stockholm Syd AB)
N.P. Nilssons Trävaruaktiebolag i Grevie
Orminge Trä & Bygg Aktiebolag
Varbergs Trä AB i Varberg
Varbergs Trä AB i Falkenberg
Woody Åkersberga (Åkersberga Bygg & Trä AB)

Kungälvs Trävaru AB har sedan tidigare ett eget FSC-certifikat.

Fotnot: Förkortningarna PEFC och FSC står för: Programme for the Endorsement of Forest Certification respektive Forest Stewardship Council. Läs mer på https://pefc.se/ resp. https://se.fsc.org/se-se

Läs mer

11 Woody-anläggningar  virkescertifierade enligt FSC och PEFC

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs. ​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

Woody Bygghandel AB har rekryterat ny IT-chef till Servicekontoret i Helsingborg. Valet föll på Magnus Brorsson med en gedigen erfarenhet som IT-chef hos bland annat BE Group, Pergo Europe och Kährs.

​– Det känns verkligen nytt och spännande att komma till en frivilligkedja som Woody med alla sina framgångsrika lokala entreprenörer, säger Magnus Brorsson som närmast kommer från BE Group.

En av huvuduppgifterna för nye IT-chefen blir att implementera ett nytt och gemensamt affärssystem i Woody – där dagens åtta olika affärssystem hos totalt 48 delägare med 98 anläggningar ska ersättas av ett enda gemensamt för hela kedjan.
​Här kommer Woody tillsammans med CGI skapa en lösning baserad på välkända Microsoft Dynamics NAV-plattformen, som kompletteras med bland annat LS Retail.

– De förändringar som sker inom både bygg- och detaljhandeln ställer helt andra krav på de bakomliggande affärssystemen, säger Magnus Brorsson och fortsätter:

– Jag hoppas att min erfarenhet av att både harmonisera och implementera nya affärssystem ska bidra och vara till nytta i detta mycket viktiga framtidsprojekt för Woody och dess delägare.

Peter Sjödahl, ny vd för Woody Bygghandel sedan hösten 2019 är mycket nöjd med sin senaste värvning.

– Magnus har en gedigen bakgrund som IT-chef och har bland annat genomfört två stora system-implementeringar i sin karriär, vilket blir en styrka för oss i den fas vi nu går in i. Han kommer även att bli en stark spelare i vår ledningsgrupp, i teamet på Servicekontoret och tillsammans med våra delägare.

Magnus tillträdde sin nya tjänst tisdagen 7 januari.


För ytterligare information kontakta:
Magnus Brorsson, IT-chef Woody Bygghandel, ​magnus.brorsson@woody.se 0720-77 02 14
Peter Sjödahl, VD Woody Bygghandel, peter.sjodahl@woody.se 0720-77 36 53

Läs mer

Han blir ny IT-chef för Woody Bygghandel AB

Här får ni något att se fram emot 2020!! Vinterns stora Byggmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Den 27 och 28 februari bjuder vi dig på fullspäckade dagar med ca 70 utställande leverantörer, utlottningar & tävlingar och riktigt skarpa mässerbjudanden. Detta vill du inte missa! Byggmässa 2020 – För proffs Av proffs Du kan redan nu anmäla dig här: https://www.woodyangered.se/byggmassa

Läs mer

Foton från tidslinjen

Vi vill önska alla en riktigt god jul och gott nytt år!🛠🎅🏼🤶🏻 Våra öppettider under de kommande dagarna finns på vår hemsida!☝🏻 #woody #woodybygghandel #göteborg #proffsbyggare #Angered #törners #godjul

Läs mer

Foton från tidslinjen
Nästa >>