Stäng
    • Öppettider

Törners 100 år

Törners 100 år

ÅR 1920 grundas Carl Törner & Co, det som idag är Woody Törners. Verksamheten startades i en källarlokal vid Järntorget, mitt i centrala Göteborg, där man i många år drev företaget.

Det var inte för än 1966 man växt ur sina skor och bestämde sig för att flytta ut både lager och kontor till Klangfärgsgatan. Där har verksamheten blommat under många årtionden, i olika skepnader. Sist i form av XL-Bygg tills de 2016 fick träda i ”blåstället”. Woody Angered köper upp anläggningen och Woody Törners är fött. Sedan 2016 har en hel del förändringar skett och Törners har fått sig ett rejält ansiktslyft. Sist men inte minst en stor utökning av sortiment och butiksyta i form av en ny butiksdel på andra våning.

Tillsammans med koncernens övriga grenar är anläggningarna Angered och Törners en del av Woody Göteborg som idag kan beskrivas som tak över ett flertal anläggningar i Göteborg. Inom koncernen kan man stolt visa upp två bygghandelsföretag. Woody Angered och Törners. Stora anläggningar med hämthallar, butik och logistikavdelning. En köksutställning för Ballingslöv i Frölunda och även Brukspecialisten i Marieholm, som tillsammans med sina syskon i Stockholm och Malmö är Sveriges enda specialister på murat och putsat byggande.